APK & onderhoud

Natuurlijk kunt u bij Rijken Auto’s terecht voor uw Algemene Periodieke Keuring, kortweg de APK. De APK is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.

Wij kunnen de APK uitvoeren aan alle personenauto’s, campers en bedrijfswagens tot 3500 kg. De APK en het eventuele onderhoud wordt door onze gediplomeerde monteurs met de grootste zorg uitgevoerd. Moet uw auto gekeurd worden? Plan online een afspraak bij ons in, of neem contact met ons op.

Wist u dat u uw auto al tot twee maanden voor de APK-vervaldatum kan laten keuren, zonder dat de vervaldatum voor volgend jaar wijzigt? Op deze manier bent u er zeker van dat uw auto op tijd gekeurd is. Via onderstaande button kunt u controleren wanneer uw auto gekeurd dient te worden.

HEI1z0697vkIgsPydAUctKH0gVIYz7u3827C4k5H.jpg

Onderhoud

Een misverstand is dat een auto met een geldige APK gegarandeerd goed is: een APK is alleen een controle, geen onderhoudsbeurt. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw auto en voorkomt problemen onderweg. Bij Rijken Auto’s adviseren we u altijd om uw auto preventief te onderhouden. Op die manier weet u zeker dat u geen grote risico’s loopt en is de kans aanzienlijk kleiner dat de auto u in de steek laat. Daarnaast is het een stuk goedkoper dan wanneer u achteraf bij defecten alles moet laten herstellen.

Wij raden aan om de auto minimaal eens per jaar te laten onderhouden en dat bepaalde onderdelen regelmatig worden gecontroleerd. Denk hierbij aan de accu of de remblokken. Verder willen we u adviseren om regelmatig het oliepeil van uw auto te (laten) controleren. Dit kan veel slijtage aan onderdelen voorkomen.

Bedrijfsauto’s & campers

Bij ons kunt u ook terecht voor onderhoud aan uw bedrijfsauto of camper. In onze professionele werkplaats staat ons team klaar om u te voorzien van service op maat. Zowel voor het onderhoud, de keuring als reparaties aan uw bedrijfswagen of camper bent u bij ons aan het juiste adres.

0y0zxcivwQosxtgUnxgsQtKo5tPUW5y57nVyThB6.jpg